Keep your child busy with THESE mind-tingling brain teasers (with answers)

0

There are several ways to keep your child engaged and away from boredom. Surely, one of the first things that usually pops up in parents’ minds is gadgets or games, but we have something better to offer.

Brain teasers, puzzles and riddles are some of the best ways to help your child pass time. It can not only prove educational, but can also enhance your child’s cognitive abilities and skills. As important as it is to keep your kids physically strong, you must also work towards enriching their mental health.

Having said that, here are some brain teasing riddles to ask your child and quiz them until they tell you to stop!!!

Let’s begin…

1. A word I know, six letters it contains, remove one letter and 12 remains, what is it?

Answer: Dozens

2. What is always in front of you but can’t be seen?

Answer: Future

3. Which jungle animal is hiding “inside” these letters – L P H N?

Answer: An elephant

4. If tomorrow I said “the day before yesterday was Saturday”, which day is today?

Answer: Sunday

5. Fill me up with hot or cold. Put anything in me and I will make sure I’ll hold. What am I?


Answer: A cup

6. I have hands, but I cannot clap. What am I?

Answer: A clock

7. Can you make the letters in NEW DOOR one word?

Answer: ONE WORD

8. People make me, save me, change me, raise me. What am I?

Answer: Money

9. Which multiples of four are found between 10 and 19?

Answer: 12 and 16

10. I am a ball that can be rolled but never bounced or thrown. What am I?

Answer: An eyeball

11. You can catch me, but you can’t throw me. What am I?

Answer: A cold

12. Seven brothers were born two years apart. The youngest brother is seven. How old is the oldest brother?


Answer: 19


13. The more there is, the less you see. What is it?

Answer: Fog

14. What gets wetter while it dries?

Answer: A towel

15. What has to be broken before you can use it?

Answer: An egg
Stay tuned for more such brain teasers…

FOLLOW US ON GOOGLE NEWS

Read original article here

Denial of responsibility! Swift Telecast is an automatic aggregator of the all world’s media. In each content, the hyperlink to the primary source is specified. All trademarks belong to their rightful owners, all materials to their authors. If you are the owner of the content and do not want us to publish your materials, please contact us by email – swifttelecast.com. The content will be deleted within 24 hours.

Leave a comment